Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Малверзацијама са осигурањем у Нишу оштетили суграђанина

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, поднеће кривичне пријаве против три особе осумњичене да су, од марта до јуна 2018, малверзацијама оштетили суграђанина.

Малверзацијама са осигурањем у Нишу оштетили суграђанина

Четрдесетседмогодишња жена, како се сумња, лажно се представљала као запослена у једном осигуравајућем друштву и примала захтеве за регистрацију возила и издавала полисе, а новац од уплата није стављала на рачун осигурања, већ прослеђивала педесетогодишњем запосленом у осигурању, који јој је претходно дао налог за приступ бази података.

Педесетогодишњи мушкарац  се терети да је потом, искористио  сарадњу осигурања са једном банком,  и узео наменски кредит  на име суграђанина, без његовог знања, како би надокнадио мањак новца у каси. Педесетдвогодишњи мушкарац се сумњичи да му је помогао у томе, тако што је прибавио личну карту и уговоре и менице потписао у име оштећеног.

Због постојања основа сумње је извршио кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе, по налогу тужилаштва, против педесетогодишњег мушкарца биће поднета кривична пријава.

Полиција ће поднети кривичне пријаве за кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе у помагању и против остало двоје осумњичених


#   Ниш   осигурање   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   регистрација возила
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима