Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен још један директор туристичке агенције из Ниша, овога пута због малверзација са екскурзијама

rssBookmark and Share

Ниш 05.06.2018. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције нишког Вишег јавног тужилаштва ухапсили су одговорно лице туристичке агенције „VIP tours&service“ А.Л. (1978), због постојања основа сумње да је починио кривично дело злоупотреба у вези са јавном набавком.

Ухапшен још један директор туристичке агенције из Ниша, овога пута због малверзација са екскурзијама

Осумњичени се терети да је од 2015. до 2017. године, у поступку јавних набaвки, чији предмет је било прибављање услуга организације екскурзија средњих школа у Нишу на порталу јавних набавки, подносио понуде засноване на лажним подацима о осигурању ученика од последица несрећног случаја, које осигуравајућа кућа никада није издала. 

На основу тако достављених лажних података, сумња се да је А.Л. закључио оквирне споразуме о реализацији екскурзија, чиме је туристичкој агенцији "VIP tours&service" прибавио противправну имовинску корист од 10.213.734 динара.

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведен надлежном тужилаштву. 

Да подсетимо..

Јуче је ухапшен и Милан Андрејић, стварни власник туристичке агенције „ММ турс“ из ниша, заједно са Николом Божићем службеним лицем у ГО Палилула и одговорним лицем агенције за консалтинг „Prva Consalting“ Ј.Д. (42), због сумње да су починили кривична дела злоупотреба службеног положаја и фалсификовање службене исправе.


#   Ниш   хапшење   Туристичке агенције   осигурање   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   екскурзија   ГО Палилула   А.Л.   VIP tours&service
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима