Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen još jedan direktor turističke agencije iz Niša, ovoga puta zbog malverzacija sa ekskurzijama

rssBookmark and Share

Niš 05.06.2018. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva uhapsili su odgovorno lice turističke agencije „VIP tours&service“ A.L. (1978), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Uhapšen još jedan direktor turističke agencije iz Niša, ovoga puta zbog malverzacija sa ekskurzijama

Osumnjičeni se tereti da je od 2015. do 2017. godine, u postupku javnih nabavki, čiji predmet je bilo pribavljanje usluga organizacije ekskurzija srednjih škola u Nišu na portalu javnih nabavki, podnosio ponude zasnovane na lažnim podacima o osiguranju učenika od posledica nesrećnog slučaja, koje osiguravajuća kuća nikada nije izdala. 

Na osnovu tako dostavljenih lažnih podataka, sumnja se da je A.L. zaključio okvirne sporazume o realizaciji ekskurzija, čime je turističkoj agenciji "VIP tours&service" pribavio protivpravnu imovinsku korist od 10.213.734 dinara.

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu. 

Da podsetimo..

Juče je uhapšen i Milan Andrejić, stvarni vlasnik turističke agencije „MM turs“ iz niša, zajedno sa Nikolom Božićem službenim licem u GO Palilula i odgovornim licem agencije za konsalting „Prva Consalting“ J.D. (42), zbog sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.


#   Niš   hapšenje   Turističke agencije   osiguranje   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   ekskurzija   GO Palilula   A.L.   VIP tours&service
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima