Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen Nikola Božić, zamenik predsednika Opštine i poverenik OO SNS Palilula u Nišu

rssBookmark and Share

Niš 04.06.2018. M.M. Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije niškog Višeg javnog tužilaštva, uhapsili su tri osobe osumnjičene da su oštetile gradsku opštinu Palilula u Nišu za 1.280.192 dinara.

Foto: GO Palilula
Foto: GO Palilula

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave uhapšeni su službeno lice gradske opštine Palilula u Nišu  Nikola Božić (1985), odgovorno lice agencija za konsalting „Prva Consalting“  J.D. (42) i stvarnog vlasnika turističke agencije „MM turs“ Milana Andrejića (1979). 
 
Sumnja se da se Božić, tokom 2013. i 2014. godine, kao službeno lice gradske opštine Palilula u Nišu u okviru projekta prekogranične saradnje Bugarska – Srbija 2007-2013  „Living green“ finansiranog od strane Evropske unije,  nije starao o realizaciji ugovora zaključenim između gradske opštine Palilula i turističke agencije „MM turs“, kao i da se nije starao o realizaciji ugovora zaključenim  sa Agencijom za konsalting „Prva Consalting“. 

Naime, osumnjičeni N.Božić je omogućio da se u celosti konsalting preduzeću i turističkoj organizaciji isplati 662.900 dinara po osnovu zaključenih  ugovora i ispostavljenih faktura, iako ugovorene obaveze nisu bile ispunjene u celosti. 

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu. 

Komentara: 0


#   Niš   SNS   hapšenje   Turističke agencije   MUP RS   Palilula GO   Bugarska   zloupotreba službenog položaja   PU Niš   gradske opštine   Nikola Božić   Milan Andrejić   Prva Consalting   MM turs
@sns_srbija @


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}