Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Радник осигуравајећег друштва злоупотребио положај, ухапшен због фалсификовања документације

rssBookmark and Share

Ниш 25.02.2024. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова заједно су ухапсили Д.Д. (54), запосленог на радном месту преузимача ризика у "Дунав осигурању", док је против четрдесетогодишњег мушкарца поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело злоупотребе положаја одговорног лица.

Илустрација
Илустрација

Сумња се да је четрдесетогодишњи мушкарац, одговорно лице у ПД "Милк анд меат сторе", помогао у извршењу кривичног дела омогућивши Д.Д. да користи печате овог привредног друштва у периоду од 2017. до 2020. године. Д.Д. се сумњичи да је, искоришћавајући свој положај и овлашћења за вршење обраде и реализације кредита за плаћање трошкова регистрације и осигурања возила, неовлашћено искористио личне податке за 28 особа.

Наводно је Д.Д. сачинио фалсификовану кредитну документацију користећи печате поменутих привредних друштава, на основу чега је одобрено 57 партија кредита којима је извршено плаћање трошкова осигурања и регистрације моторних возила трећим лицима. Сумња се да су ова лица трошкове регистрације својих возила платила Д.Д.-у у готовом новцу, који је задржао за себе, прибавивши противправну имовинску корист од око 2.493.000 динара.

Осим тога, услед неизмирених обавеза враћања кредита, осумњичени је оштетио "Дунав осигурање" за износ од око 2.600.000 динара, а кориснике кредита за око 747.000 динара. Осумњичени је, уз кривичну пријаву, спроведен у надлежно тужилаштво.


#   Ниш   хапшење   злоупотреба службеног положаја   ПУ Ниш   Дунав осигурање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима