Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшени директори фармацеутске фирме - малверзације вредне 150 милиона

rssBookmark and Share

Ниш 27.11.2020. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције, у наставку борбе против корупције, у две одвојене акције у Нишу и Новом Саду, ухапсили су три особе које се терете да су малверзацијама стекле вишемилионску добит.

Ухапшени директори фармацеутске фирме - малверзације вредне 150 милиона

Полиција је, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом из Ниша, Посебним одељењем за сузбијање корупције, као и Одсеком Пореске полиције Ниш, ухапсила Ј. С. (1959) и З. С. (1954), одговорна лица фирме која се бави фармацеутским производима, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, злоупотреба положаја одговорног лица и недозвољена трговина.

Они се терете да су, са још једном особом за којом се интензивно трага, без сагласности стечајног управника, продали дијететске суплементе, сировину и амбалажу за производњу лекова и на тај начин оштетили фирму, а себи  прибавили противправну имовинску корист у износу од 149.658.123 динара. 

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву, Посебном одељењу за сузбијање корупције у Нишу.

У другој акцији, на територији Новог Сада, ухапшен је Н.С. (1963) из Деспотовца, због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности, док ће против педесеттрогодишње жене бити поднета кривична пријава за исто кривично дело.

Они се сумњиче да су, заједно са још једним мушкарцем за којим полиција интензивно трага,  куповали и у року плаћали мање количине различите врсте робе из асортимана оштећених привредних друштава, како би их довели у заблуду да су озбиљни купци, и на тај начин их навели да им на одложено плаћање издају веће количине робе. Та роба је, како се сумња,  продавана на "црном тржишту" без пратеће рачуноводствене и књиговодствене документације за готов новац.

Сумња се да су они на тај начин прибавили противправну корист у износу од 7.677.580 динара.

Н.С. је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Вишем јавном тужилаштву, Посебном одељењу за сузбијање корупције у Новом Саду.


#   Ниш   хапшење   злоупотреба службеног положаја   корупција   ПУ Ниш   фармацеути
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима