Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен двадесетшестогодишњи књиговођа Народног универзитета у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 20.07.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције, Вишег јавног тужилаштва у Нишу ухапсили су Н. Р. (1994) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.

Илустрација
Илустрација

Сумња се да је као одговорно лице у Агенцији за пружање књиговодствених услуга „GOODWILL“, у периоду од фебруара 2021. до јула 2021. године издао више налога за продају девиза са рачуна Народног универзитета у Нишу, пребацујући новац од продаје девиза на динарски рачун Народног универзитета у Нишу, а затим је тај новац пребацивао на рачун свог привредног друштва „R Consulting“ из Ниша.

Како се сумња, овим новцем је куповао скупоцене сатове, наочаре, телефоне, таблете, рачунарe, аутомобил и на тај начин себи прибавио противправну имовинску корист од око 35.000 евра, за који износ је оштетио Народни универзитет у Нишу.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном тужилаштву.


#   Ниш   злоупотреба службеног положаја   корупција   ПУ Ниш   Агенција за борбу против корупције   Универзитет у Нишу   Н.Р.   Тужилаштво за борбу против корупције   Народни универзитет Ниш   књиговодство
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима