Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Медвеђа: Ухапшен због надрилекарства, наводно лечио биоенергијом, Епархија нишка саопштева да осумњичени нема благослов Цркве

rssBookmark and Share

Медвеђа 14.07.2023. Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Медвеђи ухапсили су Малишу Симића (1977) из овог места, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела надрилекарство и надриапотекарство. Фотографија наводног лечења у дворишту куће осумњиченог у оквиру текста.

Медвеђа: Ухапшен због надрилекарства, наводно лечио биоенергијом, Епархија нишка саопштева да осумњичени нема благослов Цркве

Он се сумњичи да је, од 9. до 13. јула ове године, у дворишту своје куће биоенергијом наводно лечио више стотина људи.

Осумњичени се у више наврата представљао као видовњак и лажно позивао на Српску православну цркву.

М. С. је, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужилаштву у Лебану.

Како незванично сазнајемо, осумњичени Малиша Симић власник је хотела у Медвеђи и једно врeме је радио у иностранству.

Саопштење Православне Епархије нишке

На територији Епархије нишке, у општини Медвеђа, појавио се извесни господин Малиша Симић, који се представља као "биоенергетичар и видовњак" и говори да делује са благословом Цркве и да врши исцељења у име Светога Духа. Његово деловање унело је велики немир међу верницима широм Епархије нишке, а нарочито у Архијерејском намесништву јабланичком.

Обавештавамо заинтересовану јавност да господин Малиша Симић нема благослов Цркве, нити представља Епархију нишку и Српску Православну Цркву. Препоручујемо свим верницима да избегавају његове сеансе и држе се јеванђелског и литургијског живота Цркве, преданог нам од Светих Отаца.


#   Медвеђа   ПУ Лесковац   надрикелраство   биоенергија   лажни лекар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима