Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Прешеву заплењено четири тоне непријављеног текстила

rssBookmark and Share

Прешево 03.08.2023. Јужна Србија Инфо

Цариници су, у сарадњи са полицијом, на граничном прелазу Прешево спречили кријумчарење преко 4 тоне непријављеног текстила скривеног у пријављеном товару.

На Прешеву заплењено четири тоне непријављеног текстила

Случај је откривен када је на улаз у Србију 26. јула 2023. године око 4 ујутру пристигао турски камион који је превозио робу из Истанбула ка Холандији. 

Након што је возач пријавио товар по транзитном документу, цариници су одлучили да детаљно прегледају да ли се документација слаже са оним што се у товару заправо налази. 

Међутим то није нимало лако, јер је потребно истоварити цео камион који је овога пута превозио око 20 тона робе, па пребројати и упоредити сваку ствар. 

Иако је реч о захтевном и дуготрајаном подухвату, који може да потраје данима, једино тако се са сигурношћу може утврдити да се бројке  у документацији не слажу са реалним стањем, што су цариници и овога пута доказали.     

Након истовара и упоређивања свих артикала са оним што је пријављено у документацији, утврђено да се у  камиону налази вишак од готово 39 хиљада непријављених одевних предмета, тешких преко 4.000 килограма. 

Ради се већином о оригиналним производима, међу којима се нашло и преко 4.000 артикла за које се сумња да је реч о копијама познатих брендова, па је укупна вредност непријављеног товара процењена на готово 3,5 милиона динара. 

С обзиром да је возач страни држављанин, спроведен је хитан прекршајни поступак, чији је исход новчана казна и заштитна мера трајног одузимања непријављене робе која ће бити изложена јавној продаји на некој од предстојећих електронских лицитација Царинарнице Ниш.


#   Прешево   царина   кријумчарење   текстил
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима