Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

На Прешеву заплењено преко две тоне текстилне и друге кријумчарене робе

rssBookmark and Share

Прешево 26.01.2023. Јужна Србија Инфо

Цариници су 24. јануара 2023. године на граничном прелазу Прешево, у сарадњи са полицијом, у једном камиону, поред уредно пријављене, пронашли и преко две тоне кријумчарене текстилне и друге робе.

На Прешеву заплењено преко две тоне текстилне и друге кријумчарене робе

Прекршај је откривен када је на улазу у земљу на ред за контролу пристигао камион домаћих регистарских ознака, који је за неколико увозника у нашој земљи превозио углавном текстилну робу из Турске. 

На питање, да ли поред пријављене робе има још нешто да пријави, возач је одговорио одрично. 

Камион је ипак издвојен за детаљан преглед, а након истовара је утврђено да се ипод робе пријављене за увоз налази и велика количина различите непријављене робе. 

У више огромних торби и кутија на дну товарног дела пронађено је преко 7.000 различитих одевних предмета: дечјих комплета, прслука, тренерки, фармерица, мајица, веша и чарапа познатих робних марки "Zara", "Tommy Hilfiger", "Adidas", "Nike", "Diesel", "Armani"… 

Међу робом се нашло и око 500 аутоделова, различитог алата, парфема и тоалетних вода познатих брендова. 

Поред тога пронађено је и више од шест килограма етикета робних марки "Philipp Plein", "Nike", "Adidas" и "Karl Lagerfild", које служе за нашивање или лепљење на необележену робу и њено накнадно "фирмирање". 

Поред кријумчарене робе, за коју постоји сумња и у повреду права интелектуалне својине, до окончања прекршајног поступка пред надлежним судом, који ће бити покренут против возача-власника превозничке компаније, биће задржан и камион.


#   Прешево   царина   кријумчарење   текстил   кривотворена роба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима