Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Na Preševu zaplenjeno preko dve tone tekstilne i druge krijumčarene robe

rssBookmark and Share

Preševo 26.01.2023. Južna Srbija Info

Carinici su 24. januara 2023. godine na graničnom prelazu Preševo, u saradnji sa policijom, u jednom kamionu, pored uredno prijavljene, pronašli i preko dve tone krijumčarene tekstilne i druge robe.

Na Preševu zaplenjeno preko dve tone tekstilne i druge krijumčarene robe

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju na red za kontrolu pristigao kamion domaćih registarskih oznaka, koji je za nekoliko uvoznika u našoj zemlji prevozio uglavnom tekstilnu robu iz Turske. 

Na pitanje, da li pored prijavljene robe ima još nešto da prijavi, vozač je odgovorio odrično. 

Kamion je ipak izdvojen za detaljan pregled, a nakon istovara je utvrđeno da se ipod robe prijavljene za uvoz nalazi i velika količina različite neprijavljene robe. 

U više ogromnih torbi i kutija na dnu tovarnog dela pronađeno je preko 7.000 različitih odevnih predmeta: dečjih kompleta, prsluka, trenerki, farmerica, majica, veša i čarapa poznatih robnih marki "Zara", "Tommy Hilfiger", "Adidas", "Nike", "Diesel", "Armani"… 

Među robom se našlo i oko 500 autodelova, različitog alata, parfema i toaletnih voda poznatih brendova. 

Pored toga pronađeno je i više od šest kilograma etiketa robnih marki "Philipp Plein", "Nike", "Adidas" i "Karl Lagerfild", koje služe za našivanje ili lepljenje na neobeleženu robu i njeno naknadno "firmiranje". 

Pored krijumčarene robe, za koju postoji sumnja i u povredu prava intelektualne svojine, do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, koji će biti pokrenut protiv vozača-vlasnika prevozničke kompanije, biće zadržan i kamion.


#   Preševo   carina   krijumčarenje   tekstil   krivotvorena roba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima