Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Накит вредан скоро милион динара на Градини, 25 хиљада непријављених фунти на Прешеву

rssBookmark and Share

Прешево 10.08.2020. Јужна Србија Инфо

Цариници су 8. августа 2020. године у два случаја на прелазу Градина запленили око 800 грама златног накита вредног готово милион динара. Истог дана године на прелазу Прешево, цариници су спречили покушај кријумчарења готово 25.000 британских фунти.

Накит вредан скоро милион динара на Градини, 25 хиљада непријављених фунти на Прешеву

Први прекршај откривен је око 08:00 часова, када је на улазу у земљу за царинску контролу стигао BMW немачких регистарских ознака, којим је четворочлана породица бугарских држављана путовала ка Немачкој.

Мада су тврдили да немају ништа осим личног пртљага, приликом детаљне контроле је у торби код 32-годишње путнице пронађено готово пола килограма непријављеног златног накита.

Преко 20 огрлица, наруквица, прстења и минђуша процењено је на око 600.000 динара.

Само пола сата раније непријављени златни накит пронанађен је и приликом детаљне контроле „мерцедеса“ бугарских регистарских ознака, којим је такође ка Немачкој путовала петочлана породица бугарских држављана.

Овога пута преко 20 комада различитих комада златног накита, укупне тежине око 300 грама, цариници су пронашли у ладици испред сувозачког седишта и у прегради за документа између возачког и сувозачког седишта.

Као власница непријављеног злата, чија је вредност процењена на око 330.000 динара, пријавила се 36-годишња путница, против које је покренут прекршајни поступак пред надлежним судом.

Цариници су 8. августа 2020. године на прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења готово 25.000 британских фунти.

Прекршај је откривен када је на излазу из земље на ред за контролу дошао мерцедес британских регистарских ознака, којим је сам путовао албански држављанин.


#   Прешево   Градина   царина   накит   злато   девизе   фунте енглеска   златан накит
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима