Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Навијачи графитом оскрнавили џамију у Нишу

rssBookmark and Share

08.03.2016. Белами портал, Јужна Србија Инфо

На фасади Ислам-агине џамије у центру Ниша исписан је графит. Претпоставља се да је графит једна навијачка група упутила другој.

Фото: Белами
Фото: Белами

Према информацијама Полицијске управе у Нишу, тренутно се утврђују све околноси у вези са овим догађајем и истрага је у току. Зид џамије дуж Улице генерала Милојка Лешјанина исписан је око 2 сата после поноћи, у тренутку када је полицајац задужен за обезбеђење џамије био “са задње стране објекта”. Извршен је увиђај по налогу тужилаштва и са њим утврђено да нема елемената кривичног дела, кажу у полицији. Џамија је на целодневном надзору полиције.

Ислам-агина џамија обновљена је после нереда у марту 2004., када је била запаљена, а недавно је обнавља и купола на минарету који је био уништен.

Ислам-агина џамија је направљена 1720. године и једно је од места у Нишу где се грађани ове вероисповести моле. Обновљена је 1870 и једина је у потпуности очувана од двадесетак џамија, колико их је било на подручју Ниша. Овоје први инцидент за последње три године. 2013. Године такође је био исписан графит и поломљен један од прозора.


#   навијачи   графити   џамија   Ислам агина џамија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима