Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Navijači grafitom oskrnavili džamiju u Nišu

rssBookmark and Share

08.03.2016. Belami portal, Južna Srbija Info

Na fasadi Islam-agine džamije u centru Niša ispisan je grafit. Pretpostavlja se da je grafit jedna navijačka grupa uputila drugoj.

Foto: Belami
Foto: Belami

Prema informacijama Policijske uprave u Nišu, trenutno se utvrđuju sve okolnosi u vezi sa ovim događajem i istraga je u toku. Zid džamije duž Ulice generala Milojka Lešjanina ispisan je oko 2 sata posle ponoći, u trenutku kada je policajac zadužen za obezbeđenje džamije bio “sa zadnje strane objekta”. Izvršen je uviđaj po nalogu tužilaštva i sa njim utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela, kažu u policiji. Džamija je na celodnevnom nadzoru policije.

Islam-agina džamija obnovljena je posle nereda u martu 2004., kada je bila zapaljena, a nedavno je obnavlja i kupola na minaretu koji je bio uništen.

Islam-agina džamija je napravljena 1720. godine i jedno je od mesta u Nišu gde se građani ove veroispovesti mole. Obnovljena je 1870 i jedina je u potpunosti očuvana od dvadesetak džamija, koliko ih je bilo na području Niša. Ovoje prvi incident za poslednje tri godine. 2013. Godine takođe je bio ispisan grafit i polomljen jedan od prozora.

Komentara: 0


#   navijači   grafiti   džamija   Islam agina džamija
@


 


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}