Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ниш: Осумњичени за прање новца - манипулације око пољопривредног газдинства

rssBookmark and Share

Ниш 26.12.2021. Јужна Србија Инфо

Припадници МУП-а, Одељења за борбу против корупције Управе криминалистичке полиције, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу, ухапсили су четири особе због постојања основа сумње да су извршиле кривично дело прање новца, док ће против једне особе бити поднета кривична пријава у редовном поступку, због истог кривичног дела.

Ниш: Осумњичени за прање новца - манипулације око пољопривредног газдинства

Ухапшени су Н. Р. (1983), власник пољопривредног газдинства, М. К. (1984) власница пољопривредног газдинства, као и Љ. Р. (1960) и М. Р. (1981) сви из Ниша, док ће против тридесетосмогодишњег мушкарца бити поднета кривична пријава у редовном поступку. 

Осумњичени Н. Р. је у периоду од децембра 2019. до 25. децембра ове године, лажно приказао чињенице о готовом новцу који води, како се сумња, порекло из  криминалне делатности, тако што га је интегрисао у легалне токове, отворивши на своје име и име М. К., као и четрдесетогодишњег мушкарца пољопривредна газдинства. Такође, отворио је и рачуне у банкама на које је положио готов новац у износу од 19.320.000 динара.

Љ. Р. се сумњичи да је помогла Н.Р. да прикрије незаконито порекло новца, тако што је са њим сачинила лажни уговор о поклону у износу од 335.000 долара, који је он ставио на свој приватни рачун у банци, док је он са М. Р. сачинио лажни уговор о позајмици од 170.000 долара, који је такође ставио на свој приватни рачун.

Осумњичени Н.Р., М.К., Љ.Р. и М.Р. су уз кривичне пријаве приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.


#   Ниш   ПУ Ниш   пољопривредно газдинство   прање новца
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима