Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Новинарка: Заштитите ми породицу!

rssBookmark and Share

Врање 30.09.2012. Autor: Kurir

Тања Јанковић (34), новинарка телевизије Б92, каже за Курир да страхује за свој и живот своје породице и тражи заштиту државе. Подсетимо, њу, њеног оца Зорана, сестру Бојану и зета Дарка Секулића претукли су инспектор ПУ Врање Ненад Јовановић и још десеторица мушкараца. Напад се догодио пре седам дана на свадби Јанковићевих рођака у Врању. Тања, Зоран, Бојана и Дарко тада су тешко повређени, а мотив напада је, највероватније, Јанковићкино константно писање о пропустима у раду врањске полиције.

Новинарка: Заштитите ми породицу!

-Истрага је у току. Међутим, иако постоје снимци који доказују тортуру, у извештају који је потписао начелник ПУ Врање Слађан Велиновић написана је неистина и одбачен је као нетачан. У међувремену, нико од нападача није приведен, а инспектор Јовановић и даље ради - рекла је Јанковићева.

Због лажног извештаја о овом инциденту случај је преузела унутрашња контрола МУП Србије. На захтев Тање Јанковић о свему је обавештен и заштитник грађана Саша Јанковић.

-Много сам забринута због свега. Отац ми је још у тешком стању. Он је у Ургентном центру и у критичном стању чека на операцију. Пошто је срчани болесник, питање је како ће се пробудити из анестезије - каже Јанковићева.

Зар су они јачи од закона?

-Питам се да ли су инспектор Јанковић и начелник Велиновић јачи од закона, министра полиције и државе. Да ли уопште постоји институција која може да заштити мене и моју породицу? Док се све ово дешава, начелник Велиновић је на Крфу без одобрења и налога за службени пут. На овај начин шаље се порука свим поштеним људима у Врању да се не буне и да ћуте на насиље - огорчено каже новинарка.


#   Врање   Саша Јанковић   заштитник грађана   Слађан Велиновић   ПУ Врање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима