Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обећавајући запослење преварене 42 особе

rssBookmark and Share

Лесковац 29.04.2011. Душан Коцић

Обећавајући запослење у предузећу ,,Путеви Србије’’ преварене 42 особе из Лесковца

Од преварених грађана су на име трошкова запослења узимали новац у износу од 35.000 динара за пријем у радни однос уз обавезу плаћања накнадних 15.000 динара након закључења уговора о раду

Лесковац
Лесковац

ЛЕСКОВАЦ - Лесковачка полиција лишила је слободе и привела истражном судији Основног суда у Лесковцу, Синишу С. (42), из Београда и Драгија С. (57) из Лесковца, због постојања основа сумње да су извршили више кривичних деле превара. Њих двојица су на преварен начин, себи прибавили имовинску корист око 1,5 милиона динара.

Синиша и Драги су по основу претходног договора, у току 2010. године, преварили 42 особе са подручја града Лесковаца, на тај начин што су их доводили у заблуду, давањем лажних обећања да ће им обезбедити заснивање сталног радног односа у радној јединици предузећа "Путеви Србије", која би по њиховој причи требало да се оснује у Лесковцу. Лажну систематизацију потребних радних места сачинили су на основу занимања лица којима су обећавали запошљавање у предузећу чије су оснивање измислили. Од преварених грађана су на име трошкова запослења узимали новац у износу од 35.000 динара за пријем у радни однос уз обавезу плаћања накнадних 15.000 динара након закључења уговора о раду. Део новца који је узимао од преварених грађана, Драги је аутобусима који саобраћају на релацији Лесковац - Београд, слао Синиши.

Због сумње да је број преварених грађана већи, Полицијска управа у Лесковцу позива све грађане да евентуалне пријаве могу поднети лично у Полицијској управи у Лесковцу или на телефон 016 200-350.

Истражни судија Основног суда је овој двојици одредио притвор у трајању од месец дана.


#   Лесковац   полиција   Путеви Србије   саобраћај   Полицијска управа   истражни судија
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима