Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obećavajući zaposlenje prevarene 42 osobe

rssBookmark and Share

Leskovac 29.04.2011. Dušan Kocić

Obećavajući zaposlenje u preduzeću ,,Putevi Srbije’’ prevarene 42 osobe iz Leskovca

Od prevarenih građana su na ime troškova zaposlenja uzimali novac u iznosu od 35.000 dinara za prijem u radni odnos uz obavezu plaćanja naknadnih 15.000 dinara nakon zaključenja ugovora o radu

Leskovac
Leskovac

LESKOVAC - Leskovačka policija lišila je slobode i privela istražnom sudiji Osnovnog suda u Leskovcu, Sinišu S. (42), iz Beograda i Dragija S. (57) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili više krivičnih dele prevara. Njih dvojica su na prevaren način, sebi pribavili imovinsku korist oko 1,5 miliona dinara.

Siniša i Dragi su po osnovu prethodnog dogovora, u toku 2010. godine, prevarili 42 osobe sa područja grada Leskovaca, na taj način što su ih dovodili u zabludu, davanjem lažnih obećanja da će im obezbediti zasnivanje stalnog radnog odnosa u radnoj jedinici preduzeća "Putevi Srbije", koja bi po njihovoj priči trebalo da se osnuje u Leskovcu. Lažnu sistematizaciju potrebnih radnih mesta sačinili su na osnovu zanimanja lica kojima su obećavali zapošljavanje u preduzeću čije su osnivanje izmislili. Od prevarenih građana su na ime troškova zaposlenja uzimali novac u iznosu od 35.000 dinara za prijem u radni odnos uz obavezu plaćanja naknadnih 15.000 dinara nakon zaključenja ugovora o radu. Deo novca koji je uzimao od prevarenih građana, Dragi je autobusima koji saobraćaju na relaciji Leskovac - Beograd, slao Siniši.

Zbog sumnje da je broj prevarenih građana veći, Policijska uprava u Leskovcu poziva sve građane da eventualne prijave mogu podneti lično u Policijskoj upravi u Leskovcu ili na telefon 016 200-350.

Istražni sudija Osnovnog suda je ovoj dvojici odredio pritvor u trajanju od mesec dana.


#   Leskovac   policija   Putevi Srbije   saobraćaj   Policijska uprava   istražni sudija
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima