Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Обилазак повређених путника, збринутих у КЦ Ниш

rssBookmark and Share

Ниш 17.12.2018. Јужна Србија Инфо

Шесторо најтеже повређених македонских држављана који су после саобраћајне несреће код Лесковца, збринути у Клиничком центру Ниш, синоћ су, у пратњи директора КЦ Зорана Радовановића и градоначелника Ниша Дарка Булатовића, обишли и македонски министар здравља Венко Филипче и генерални секретар Владе Македоније Драги Рашковски.

Обилазак повређених путника, збринутих у КЦ Ниш

Министар се захвалио свим надлежним службама Републике Србије на помоћи, збрињавању повређених македонских грађана, а посебну захвалности изразио је колегама из Хитне помоћи, лесковачке болнице и Клиничког центра Ниш на благовременој помоћи као и квалитетном третману који су пружени свим повређенима.

Он је рекао да је у болници у Лесковцу смештено осам лакше повређених, док је шест особа са тешким повредама смештено у Нишу, којима је пружена сва неопходна дијагностичка и медицинска помоћ и нега.

Градоначелник Булатовић је, пре свега, изразио жаљење због несрећног догадјаја који се десио ноћас, и рекао да је министру Венку обећао да ће Град Ниш све што је у његовој надлежности и могућности и ставити на располагање, пре свега породицама повређених.

Директор Радовановић је изразио жељу за што бржим опоравком свих пацијената, и додао да ће се са колегама из Македоније договорити о даљем начину лечења и третману пацијената. Он је нагласио да је данас још једном потврђен одличан однос и сарадња два министарства и медицинских система две државе, и показано да смо братски народи и да радимо у најбољем интересу грађана, било Србије, било Македоније.

Коментара: 0


#   Ниш
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима