Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Obilazak povređenih putnika, zbrinutih u KC Niš

rssBookmark and Share

Niš 17.12.2018. Južna Srbija Info

Šestoro najteže povređenih makedonskih državljana koji su posle saobraćajne nesreće kod Leskovca, zbrinuti u Kliničkom centru Niš, sinoć su, u pratnji direktora KC Zorana Radovanovića i gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, obišli i makedonski ministar zdravlja Venko Filipče i generalni sekretar Vlade Makedonije Dragi Raškovski.

Obilazak povređenih putnika, zbrinutih u KC Niš

Ministar se zahvalio svim nadležnim službama Republike Srbije na pomoći, zbrinjavanju povređenih makedonskih građana, a posebnu zahvalnosti izrazio je kolegama iz Hitne pomoći, leskovačke bolnice i Kliničkog centra Niš na blagovremenoj pomoći kao i kvalitetnom tretmanu koji su pruženi svim povređenima.

On je rekao da je u bolnici u Leskovcu smešteno osam lakše povređenih, dok je šest osoba sa teškim povredama smešteno u Nišu, kojima je pružena sva neophodna dijagnostička i medicinska pomoć i nega.

Gradonačelnik Bulatović je, pre svega, izrazio žaljenje zbog nesrećnog dogadjaja koji se desio noćas, i rekao da je ministru Venku obećao da će Grad Niš sve što je u njegovoj nadležnosti i mogućnosti i staviti na raspolaganje, pre svega porodicama povređenih.

Direktor Radovanović je izrazio želju za što bržim oporavkom svih pacijenata, i dodao da će se sa kolegama iz Makedonije dogovoriti o daljem načinu lečenja i tretmanu pacijenata. On je naglasio da je danas još jednom potvrđen odličan odnos i saradnja dva ministarstva i medicinskih sistema dve države, i pokazano da smo bratski narodi i da radimo u najboljem interesu građana, bilo Srbije, bilo Makedonije.


#   Niš
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima