Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Нишком гинекологу годину и по дана робије!

rssBookmark and Share

23.10.2014. Курир

Апелациони суд потврдио је одлуку Вишег суда, којом је Тодоровићу изречена казна од годину и по дана затвора и којом је обавезан да плати 300.000 динара јер је новембра 2013. од супруга једне пацијенткиње тражио мобилни телефон како би је породио

Нишком гинекологу годину и по дана робије!

Братислав Тодоровић (53), лекар на Гинеколошко акушерској клиници осуђен је правоснажно због примања мита.

Апелациони суд потврдио је одлуку Вишег суда, донету почетком ове године, којом је Тодоровићу изречена казна од годину и по дана затвора и којом је обавезан да плати 300.000 динара јер је новембра 2013. од супруга једне пацијенткиње тражио мобилни телефон како би је породио.

Тодоровић је ухапшен након што је оштећени цедуљу на којој су била упутства за куповину, предао полицији.

Приликом одмеравања казне суд је узео у обзир да услед овог кривичног дела нису наступиле тешке последице по здравље пацијената, да се Тодоровић 25 година бави лекарском праксом, да раније није кажњаван те да је износ мита био око две стотине евра.

Суд је сматрао да ће вишом новчаном казном постићи сврху кажњавања, па је изрекао уз затворску. Међутим, уколико је гинеколог не буде платио након правоснажности пресуде одлежаће триста дана у затвору.

Тодоровић је на суду поновио одбрану коју је изнео и на полицијском саслушању, истичући да телефон није тражио већ да му га је пацијент својевољно дао у намери да му захвали.

Крунски доказ који је оборио његову одбрану била је цедуља на којој је било написано "Самсунг С3 мини, беле боје, обавезна гаранција", коју је Тодоровић дао оштећеном.

Против још тројице лекара нишког Клиничког центра у току су поступци због примања мита.

 

Коментара: 0


#   суд   гинеколог   Братислав Тодоровић   апелациони суд   мито
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима