Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Niškom ginekologu godinu i po dana robije!

rssBookmark and Share

23.10.2014. Kurir

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda, kojom je Todoroviću izrečena kazna od godinu i po dana zatvora i kojom je obavezan da plati 300.000 dinara jer je novembra 2013. od supruga jedne pacijentkinje tražio mobilni telefon kako bi je porodio

Niškom ginekologu godinu i po dana robije!

Bratislav Todorović (53), lekar na Ginekološko akušerskoj klinici osuđen je pravosnažno zbog primanja mita.

Apelacioni sud potvrdio je odluku Višeg suda, donetu početkom ove godine, kojom je Todoroviću izrečena kazna od godinu i po dana zatvora i kojom je obavezan da plati 300.000 dinara jer je novembra 2013. od supruga jedne pacijentkinje tražio mobilni telefon kako bi je porodio.

Todorović je uhapšen nakon što je oštećeni cedulju na kojoj su bila uputstva za kupovinu, predao policiji.

Prilikom odmeravanja kazne sud je uzeo u obzir da usled ovog krivičnog dela nisu nastupile teške posledice po zdravlje pacijenata, da se Todorović 25 godina bavi lekarskom praksom, da ranije nije kažnjavan te da je iznos mita bio oko dve stotine evra.

Sud je smatrao da će višom novčanom kaznom postići svrhu kažnjavanja, pa je izrekao uz zatvorsku. Međutim, ukoliko je ginekolog ne bude platio nakon pravosnažnosti presude odležaće trista dana u zatvoru.

Todorović je na sudu ponovio odbranu koju je izneo i na policijskom saslušanju, ističući da telefon nije tražio već da mu ga je pacijent svojevoljno dao u nameri da mu zahvali.

Krunski dokaz koji je oborio njegovu odbranu bila je cedulja na kojoj je bilo napisano "Samsung S3 mini, bele boje, obavezna garancija", koju je Todorović dao oštećenom.

Protiv još trojice lekara niškog Kliničkog centra u toku su postupci zbog primanja mita.

 


#   sud   ginekolog   Bratislav Todorović   apelacioni sud   mito
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima