Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Mića Četnik osuđen u odsustvu: 20 godina za teško ubistvo

rssBookmark and Share

Aleksinac 03.02.2017.

Apelacioni sud u Nišu potvrdio je presudu Višeg suda u Nišu kojom je Mića Urošević zvani „Četnik“ osuđen na 20 godina zatvora, jer je 21. januara 2014. godine ubio Aleksandra Jocića i ranio Sašu Dudića.

Mića Četnik osuđen u odsustvu: 20 godina za teško ubistvo

Uroševiću je suđeno u odsustvu jer se nalazi u bekstvu od kritične noći.

Presudom Višeg suda u Nišu Urošević (38) je oglašen krivim da je ispalio sedam hitaca u pravcu "micubišija" kojim je upravljao Jocić (29), a u kojem su se nalazili i Dudić (38) i Aleksinčanin M.G.

Jocić je teško ranjen u grudi i vrat i ubrzo je od zadobijenih povreda preminuo, dok je Dudić samo lakše ranjen.

Obračunu dva zavađena klana iz Aleksinca prethodila je rasprava koja se desila sat i po pre pucnjave te večeri, prilikom mimoilaženja kolima kod Gradske bolnice kada je Urošević opsovao Jocića i Dudića, koji su se vraćali sa slave u Tešici. Urošević ih je, kako se navodilo u optužnici, pozvao da izađu da se „pobiju ko ljudi“, ali je Jocić nastavio dalje kolima.

Aleksandar Jocić

Urošević je pozvao mobilnim telefonom Jocića oko ponoći da dođe kako bi „rešili“ sukob koji imaju, što ovaj nije prihvatio. Znajući kojim putem će proći, Urošević ga je sačekao kod broja 73, a kada je auto naišao, Urošević je iz daljine zapucao…

Apelacioni sud je odbio žalbe Uroševićevih branilaca i konstatovao da je Viši sud pravilno utvrdio činjenično stanje i adekvatno odmerio kaznu okrivljenom. Uroševiću je izrečena kazna od 19 godina i 10 meseci zbog teškog ubistva i dve godine zbog nelegalnog posedovanja oružja, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 20 godina zatvora, koja je sada pravosnažna posle odluke Apelacionog suda.

Apelacioni sud je potvrdio i oslobađajuće presude Daliboru Živanoviću i Daliboru Jocevu koji su bili optuženi da su Uroševiću pomogli u zločinu.

Svedok ubistva Saša Dudić ubijen je u drugom obračunu koji se odigrao u oktobru 2014. godine pošto ga je, kako se sumnja, nožem u tuči ubo Darko Janković (36), zvani Čikago iz Aleksinca, inače, kum okrivljenog Uroševića.

Blic, Aleksinačke vesti

Komentara: 0


#   Aleksinac   ubistvo   sud   Aleksandar Jocić   Saša Dudić   Mića Urošević Četnik   zatvor   viši sud   apelacioni sud   Darko Janković
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima