Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Отели таксисту и терали га да их воза бесплатно

rssBookmark and Share

Ниш 26.05.2013. Autor: Telegraf

Против Ивана Ј. (45) и Живорада Ц. (40) из Ниша полиција је поднела кривичне пријаве због принуде. Они се сумњиче да су возача “Мега таксија” Д. М. 24. , уз претњу убиством присилили да их целе ноћи бесплатно вози на релацији Ниш – Димитровград – Алексинац.

Отели таксисту и терали га да их воза бесплатно

Против Ивана Ј. (45) и Живорада Ц. (40) из Ниша полиција је поднела кривичне пријаве због принуде. Они се сумњиче да су возача “Мега таксија” Д. М. 24. маја, уз претњу убиством присилили да их целе ноћи бесплатно вози на релацији Ниш – Димитровград – Алексинац. Таксисту је спасила полицијска патрола, која је возило пресрела на улазу у Ниш, па су нападачи приведени у полицијску станицу.

Таксиста каже да се овим послом бави две године, али да му се никада раније није десило ништа слично.

"Мислио сам да се такве ствари код нас не дешавају, ни слутио нисам да ћу се ја некада наћи у таквој ситуацији. Те вечери сам био на Булевару цара Константина када ми је јављено да ме на такси станици чекају путници. Нису ми деловали сумњиво, мада је један од њих био прилично пијан. Затражили су да их возим до Пирота, и кренули смо према Нишкој Бањи", рекао је Д. М. па наставља:

"Таман смо стигли до овог места када су они почели да вичу на мене и да ми прете. Говорили су ми да морам да их возим где ми кажу и то без динара, да случајно не помислим да обавестим полицију или колеге јер ће ме убити. Казали су да имају бомбу, да ће је активирати и убити ме на лицу места. Ја сам их убеђивао да ће све бити у реду, да пристајем на њихове услове, да ћу их возити где траже".

Међутим, када су стигли до Беле Паланке, путници су од таксисте затражили да се врати према Нишу.

"Одједном су се предомислили и наредили ми да их возим у Београд. Нисам имао куд, окренуо сам се и кренули смо назад. Када смо дошли до Алексинца казао сам им да наводно немам довољно горива и да морамо да се вратимо у Ниш. Полицијска патрола ме је већ тражила јер су их наши диспечери обавестили да се нешто сумњиво дешава. Они су нас приметили на Булевару 12. фебруар и када сам се зауставио на семафору, пресекли су ми пут и одвели ову двојицу", прича таксиста.

Полиција је после саслушања обојицу осумњичених пустила на слободу. За кривично дело принуде уз претњу убиством предвиђена је казна затвора до пет година.


#   Ниш   полиција   Димитровград   кривичне пријаве   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима