Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пали зеленаши: За позајмицу од 3.000 остао без стана вредности 52.000 евра!

rssBookmark and Share

19.03.2015. Нишке вести, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова у Нишу ухапсили су Н. П. (32) из Ниша, због постојања основане сумње да је извршио кривично дело зеленаштво и превара и М. Ђ. (31) из Ниша, који се терети да је извршио кривично дело превара.

Пали зеленаши: За позајмицу од 3.000 остао без стана вредности 52.000 евра!

Према наводима полиције сумња се да је Н. П., почетком фебруара ове године, позајмио новац оштећеном у износу од 3.000 евра, са уговореном месечном каматом од 5 одсто.

Постоје основана сумња да је Н. П., као гаранцију, тражио да отац оштећеног сачини фиктивни уговор о купопродаји стана, у вредности од око 52 хиљаде евра, на име М. Ђ.

Уговор је оверен код нотара, а осумњичени су обећали да ће уговор бити поништен када оштећени врати новац. Такође, сумња се да је М. Ђ. почетком марта, на наговор П. Н., дао пуномоћје адвокату и пренео стан на своје име, наводи нишка полиција.

Приликом претреса стана П. Н. полиција је пронашла неколико уговора о позајмици, платне и кредитне картице, као и лична документа за која се сумња да потичу од оштећених грађана. Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно раде на утвђивању идентитета оштећених, саопштила је Полицијска управа Ниш.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова, након чега ће уз кривичну пријаву бити спроведени Основном јавном тужилаштву у Нишу.


#   полиција   хапшење   изнуда   Полицијска управа   зеленаштво   стан   ПУ Ниш    
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима