Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pali zelenaši: Za pozajmicu od 3.000 ostao bez stana vrednosti 52.000 evra!

rssBookmark and Share

19.03.2015. Niške vesti, Južna Srbija Info

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su N. P. (32) iz Niša, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo zelenaštvo i prevara i M. Đ. (31) iz Niša, koji se tereti da je izvršio krivično delo prevara.

Pali zelenaši: Za pozajmicu od 3.000 ostao bez stana vrednosti 52.000 evra!

Prema navodima policije sumnja se da je N. P., početkom februara ove godine, pozajmio novac oštećenom u iznosu od 3.000 evra, sa ugovorenom mesečnom kamatom od 5 odsto.

Postoje osnovana sumnja da je N. P., kao garanciju, tražio da otac oštećenog sačini fiktivni ugovor o kupoprodaji stana, u vrednosti od oko 52 hiljade evra, na ime M. Đ.

Ugovor je overen kod notara, a osumnjičeni su obećali da će ugovor biti poništen kada oštećeni vrati novac. Takođe, sumnja se da je M. Đ. početkom marta, na nagovor P. N., dao punomoćje advokatu i preneo stan na svoje ime, navodi niška policija.

Prilikom pretresa stana P. N. policija je pronašla nekoliko ugovora o pozajmici, platne i kreditne kartice, kao i lična dokumenta za koja se sumnja da potiču od oštećenih građana. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno rade na utvđivanju identiteta oštećenih, saopštila je Policijska uprava Niš.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.


#   policija   hapšenje   iznuda   Policijska uprava   zelenaštvo   stan   PU Niš    
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima