Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Паника због пса у школском дворишту, повређено четворо ђака

rssBookmark and Share

Ниш 27.09.2019. РТС, Јужна Србија Инфо

У двориште школе у Нишу јутрос је улетео пас стафорд и направио пометњу међу ученицима, сазнаје РТС у полицији. Лакше је повређено четворо ученика, речено је у Клиничком центру. Директор школе објаснио да није било уједа.

Фото: РТС
Фото: РТС

Пас је ушао у ограђено двориште школе око 9.20. У једном тренутку, када је звонило, пас је ушао и у саму школску зграду.

Деца нису уједена, већ су задобила лакше повреде и претрпела шок. 

Директор ОШ "Његош" Бојан Крстић описао је за РТС како је дошло до инцидента.

"За време великог одмора, кад су деца отворила капију да уђу у двориште, поред њих је протутњао пас расе стафорд, вероватно тражећи храну. Нека деца су га и помазила и дала му мало хране и онда је звонило за улазак унутра", рекао је Крстић.

Истакао је да је било тешко извести пса из дворишта јер је двориште велико. Стафорд је у једном тренутку кренуо на школи у пуном трку и ушао у хол.  

Директор је рекао да деца то нису схватила као претњу али да запослени јесу у да су их увели у учионице.   

Пас је бежао по школи, а пошто није имао огрлицу и поводац, директор је направио поводац од каиша који је успео да му напакне око врата. 

Пронађен власник 

Након тога пас је одведен у ветеринарску станицу где је утврђено да је чипован и пронађено је име власника и адреса. Утврђено је и да је пас примио све неопходне вакцине.  

Директор је рекао да су деца повређена у тренутку када се пас пропињао на задње ноге гледајући у храну код деце и када је махао репом. 

Истакао је да није било уједа али да је ипак позвана Хитна помоћ и обавештена полиција и школска управа. Власник је рекао да је пас пробио ограду и побегао из дворишта.  

Деца су, након указане помоћи, пуштена на кућно лечење. Реч је о деци од петог до осмог разреда. 

Бојан Крстић је додао да су од комшија добили информаицију да је пас био у и другим школским двориштима која нису ограђена.

У КОмуналној полицији је речено да је поднета пријава против власника пса а полиција је навела да је извештај о догађају доставила Основном јавном тужилаштву у Нишу. 

Опаснији инцидент са псом догодио се јуче у Лозници када је власнички пас напао дете које се враћало из школе. Дете је добило тешке телесне повреде десне надлактице због чега је задржано на болничком лечењу, а случај је пријављен полицији и тужилаштву. 

Протеклог викенда у Ваљеву су петогодишњег дечака и његову мајку напала два власничка пса. 


#   Ниш   полиција   ученици   пси   повреде   ПУ Ниш   Бојан Крстић   Његош ОШ
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима