Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Panika zbog psa u školskom dvorištu, povređeno četvoro đaka

rssBookmark and Share

Niš 27.09.2019. RTS, Južna Srbija Info

U dvorište škole u Nišu jutros je uleteo pas staford i napravio pometnju među učenicima, saznaje RTS u policiji. Lakše je povređeno četvoro učenika, rečeno je u Kliničkom centru. Direktor škole objasnio da nije bilo ujeda.

Foto: RTS
Foto: RTS

Pas je ušao u ograđeno dvorište škole oko 9.20. U jednom trenutku, kada je zvonilo, pas je ušao i u samu školsku zgradu.

Deca nisu ujedena, već su zadobila lakše povrede i pretrpela šok. 

Direktor OŠ "Njegoš" Bojan Krstić opisao je za RTS kako je došlo do incidenta.

"Za vreme velikog odmora, kad su deca otvorila kapiju da uđu u dvorište, pored njih je protutnjao pas rase staford, verovatno tražeći hranu. Neka deca su ga i pomazila i dala mu malo hrane i onda je zvonilo za ulazak unutra", rekao je Krstić.

Istakao je da je bilo teško izvesti psa iz dvorišta jer je dvorište veliko. Staford je u jednom trenutku krenuo na školi u punom trku i ušao u hol.  

Direktor je rekao da deca to nisu shvatila kao pretnju ali da zaposleni jesu u da su ih uveli u učionice.   

Pas je bežao po školi, a pošto nije imao ogrlicu i povodac, direktor je napravio povodac od kaiša koji je uspeo da mu napakne oko vrata. 

Pronađen vlasnik 

Nakon toga pas je odveden u veterinarsku stanicu gde je utvrđeno da je čipovan i pronađeno je ime vlasnika i adresa. Utvrđeno je i da je pas primio sve neophodne vakcine.  

Direktor je rekao da su deca povređena u trenutku kada se pas propinjao na zadnje noge gledajući u hranu kod dece i kada je mahao repom. 

Istakao je da nije bilo ujeda ali da je ipak pozvana Hitna pomoć i obaveštena policija i školska uprava. Vlasnik je rekao da je pas probio ogradu i pobegao iz dvorišta.  

Deca su, nakon ukazane pomoći, puštena na kućno lečenje. Reč je o deci od petog do osmog razreda. 

Bojan Krstić je dodao da su od komšija dobili informaiciju da je pas bio u i drugim školskim dvorištima koja nisu ograđena.

U KOmunalnoj policiji je rečeno da je podneta prijava protiv vlasnika psa a policija je navela da je izveštaj o događaju dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu. 

Opasniji incident sa psom dogodio se juče u Loznici kada je vlasnički pas napao dete koje se vraćalo iz škole. Dete je dobilo teške telesne povrede desne nadlaktice zbog čega je zadržano na bolničkom lečenju, a slučaj je prijavljen policiji i tužilaštvu. 

Proteklog vikenda u Valjevu su petogodišnjeg dečaka i njegovu majku napala dva vlasnička psa. 


#   Niš   policija   učenici   psi   povrede   PU Niš   Bojan Krstić   Njegoš OŠ
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima