Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погинуо Љубиша Стојановић Луис

rssBookmark and Share

31.07.2011.

У несрећи која се догодила на путу између Фекетића и Врбаса, погинуо певач Љубиша Стојановић Луис и још једна особа. Шесторо је теже и лакше повређено.

Певач Љубиша Стојановић Луис погинуо је у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила око 4.30 часова на путу између Фекетића и Врбаса.

Погинуо Љубиша Стојановић Луис

У несрећи је погинула још једна особа, а шесторо је теже и лакше повређено. Повређени су збринути у здравственом центру у Врбасу. Увиђај је у току и утврђују се узроци несреће.

Један од музичара који је био са Луисом у тренутку несреће рекао је агенцији Бета да не зна како је дошло до несреће, јер су у том моменту сви путници у аутомобилу који је возио певач спавали.

"Аутомобил у коме смо били потпуно је уништен", рекао је један од Луисових сапутника.

Љубиша Стојановић рођен је у Лесковцу 25. јуна 1952. године. Музиком је почео да се бави од 1970. године.

Надимак је добио када је имао девет година јер је успешно изводио песме Луиса Армстронга.

Завршио је средњу музичку школу у Нишу, а у Београду Факултет музичке уметности.

Био је међу првима који је комбиновао џез са српским фолклором, а 1980. године је снимио први албум под именом "Не куни ме, не ружи ме, мајко", који је успешно продаван у Србији и Југославији.

Фебруара 1984. године снимио је другу плочу под називом "Дуда", која достиже платинасти тираж, и у октобру исте године избија на прво место југословенске листе популарности.

Творац је многобројних хитова међу којима су "Дуњо моја", "Све се осим туге дели", "Обриши сузе, мала моја", "Цигански сан", "Опа, опа", "Слике у оку"... Заједно са српским бендом "Фламингоси", победио је на Беовизији 2006. године са песмом "Луди летњи плес".

Иза себе је оставио супругу и шесторо деце.




#   погибија   прво место   Љубиша Стојановић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима