Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Похапшени Пинк пантери

rssBookmark and Share

Лесковац 08.04.2014. vesti-online.com

У сарадњи српске и полиција Немачке и Швајцарске, јуче су у Србији ухапшене четири особе осумњичене да су као чланови међународне групе крадљиваца позантих као Пинк пантери опљачкали неколико златара и јувелирница по земљама Западне Европе.

Похапшени Пинк пантери

Како је саопштио МУП Србије, приведени су Иван Штеко (27), звани Ћаћала из Ужица, који живи у Београду, Иван Василев (32) звани Ицко из Београда, Стефан Цветковић (27) звани Цајс из Лесковца и Марко Марковић (30) из Београда. У саопштењу се додаје да је ово наставак акције српске и немачке полиције из 2013. године, када је у неколико наврата приликом разбојништава у јувелирницама у Немачкој приведено 11 чланова ове криминалне групе.

Паре трошили на провод
Новац који су добијали за украдени накит и сатове, чланови групе су улагали у куповину некретнина, скупоцених аутомобила и провод, пише у саопштењу полиције. Они су дуже време били праћени, а успеху акције допринела је вишемесечна интензивна сарадња три полиције и тужилаштава.

- Приведена четворица се сумњиче да су пљачкали јувелирнице уз претњу оружја. Из њих су узимали скупоцене ручне сатове, златни накит, вредности стотине хиљада евра, што су касније продавали и зараду делили у зависности од улоге коју су чланови имали у овој организованој криминалној групи - кажу у Управи криминалистичке полиције Србије.

Како сазнајемо, четворица Пинк пантера су ухапшени у Србији по налогу Специјалног тужилаштва, на основу информација које је српска полиција добила од немачких и швајцарских колега. За сада није познато за које конкретне пљачке су осумњичени, а након што су немачки и швајцарски истражитељи сазнали да се пљачке починили држављани Србије, све информације које су сазнали поделили су са српским колегама како би их идентификовали и ухапсили.

Иначе, током 2013. године, како саопштава МУП Србије, приведено је 11 чланова ове групе због сумње да су починили неколико пљачки јувелирница у Немачкој. У питању су Милорад Ђокић (38) звани Ђовани из Љубовије, Обрад Петровић (38) из истог града, затим Душко Вићентић (26) и Владимир Петровић (32). Такође су приведени Бојан Василев (32), Марко Самарџић (19), Златко Ајданић (27), сви из Београда, Филип Гојковић (22), звани Црногорац из Берана, као и Александар Пејић (23) из Ужица. Као део групе, наводе у полицији, приведени су и Владимир Симеуновић (28) из Ваљева, Никола Спарић (22) из Ужица.

Чланови ове групе су од 2013. године до хапшења починили неколико разбојништава у јувелирницама у Немачкој и Швајцарској, додаје се у саопштењу. 


#   Лесковац   полиција   лопови   Пинк Пантер   Пинк пантери   Стефан Цветковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима