Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полицајци у Белој Паланци дечаку претили пиштољем

rssBookmark and Share

Бела Паланка 13.01.2017. Р.В.Н. В. Новости, Јужна Србија Инфо

Двојица припадника МУП у Белој Паланци суспендована због инцидента на дочеку Нове године. Ђорђевић и Савић отели телефон М. С. (14), јер су мислили да их снима, пишу Новости.

Место где се одиграо напад на Поповића, Фото: В.Новости
Место где се одиграо напад на Поповића, Фото: В.Новости

Мој син је држао телефон у рукама, док су полицајци Ненад Ђорђевић и Саша Савић тукли Ивана Поповића. Савић је помислио да их снима, па му је пришао и тражио да му преда мобилни. Он је то одбио тврдећи да није ни укључио камеру. Саша је тада уперио пиштољ у њега и захтевао да му да уређај. Преплашен, он је то учинио и побегао у локал.

Овако почиње причу Александар Станојевић, отац малолетног М. С. (14) који је доживео трауму током прославе Нове године у Белој Паланци. Основац је са друговима био на прослави у клубу "Брвнара", а око један сат после поноћи спазио је гужву испред локала, па је изашао да види шта се догађа.

- Мушкарац је лежао на земљи. Полицајац Ненад Ђорђевић, звани Паркаџија, држао му је руке на леђима, а Саша Савић га је шутирао - прича Станојевић. - Поповићеву супругу Александру, која је вриштала и плакала држао је наш суграђанин Немања Р. У уверењу да је снимио њега и његовог колегу док су тукли Поповића, Савић му је отео мобилни телефон под претњом оружјем.

Шта се десило у новогодишњој ноћи, Александар Станојевић сазнао је тек сутрадан. Савић је рекао Немањи Р. да контактира са дечаковом сестром, врати му телефон и запрети да никоме не прича шта се догодило. Кад је ћерка све то рекла Александру, а син потврдио, отишли су у полицију и поднели пријаву. Тамо је срео Ивана Поповића (31), који је, како Станојевић каже, био брутално претучен.

Поповић је са супругом Александром био на прослави Нове године у бару "Игуана". Према његовим речима, око један сат после поноћи избила је свађа између њега и једног госта.

СЛИКАО ПОВРЕДЕ

ХЕМАТОМЕ на глави, по леђима и стомаку, као и трагове ципела по кошуљи коју је носио те вечери, Иван Поповић је фотографисао како би имао доказ на суду. Званичну тужбу, како каже, поднеће ових дана кад сакупи сву документацију.

- Тај дечко ме је оптужио да сам додирнуо његову девојку, што није истина - присећа се Поповић. - Покушао сам да му објасним да то не бих радио, поготово у присуству супруге. Али безуспешно. Избила је свађа и сви су дотрчали да нас раздвоје. Полицајци, Саша Савић и Ненад Ђорђевић, који су били испред клуба, само су улетели унутра. Мене и моју жену Александру извели су напоље и убацили у полицијски ауто. На моје питање где нас воде, одговорили су: "Тамо где треба".

Када је возило прошло поред полицијске станице, Поповић је посумњао да нешто није у реду. Ауто се покварио у Карађорђевој улици, па је Савић изашао да га поправи.

- Ђорђевића који је остао у возилу, питао сам где нас воде - тврди саговорник "Новости". - Он ми је узвратио питањем: "Зашто сам дирао девојку тог момка". Два пута сам му објаснио да је нисам дотакао, а онда ме је он само извукао из аутомобила и почео да ме туче. Ударио ме је у главу, шутнуо у међуножје. Пао сам. Док ме је један држао, други ме је шутирао.

Поповић објашњава да је видео дечака са телефоном и да су полицајци помислили да их снима. Његова супруга је тада истрчала из аута, а Ивана су везали.

- Тада сам изгубио свест. Одвели су ме у полицијску станицу где су ме држали три сата, а после су ме пребацили у болницу - присећа се Поповић.

Из Министарства унутрашњих послова наводе да су у вези са овим догађајем, Полицијској станици у Белој Паланци поднете притужбе на рад двојице полицијских службеника. Поступајући по пријавама, утврђено је да је било пропуста у раду двојице припадника МУП, против којих је покренут дисциплински поступак због тешких повреда службене дужности. Они су до окончања дисциплинског поступка привремено удаљени са посла. Цео случај прослеђен је надлежном Тужилаштву.

НАПАД НА СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ

У МУП кажу да је ПС у Белој Паланци пријављено да су 1. јануара Иван Поповић и још једна особа нарушили јавни ред и мир у кафићу у том граду. Зато је патрола и изашла на терен.

- С обзиром на то да је одбио да се легитимише и да је руком ударио полицијског службеника, против њега је, по налогу надлежног тужилаштва, поднета кривична пријава због постојања сумње да је починио кривично дело ометање службеног лица у вршењу дужности - истичу у МУП.

Коментара: 0


#   полиција   малолетник   Бела Паланка   Саша Савић   кривична пријава   оружје   јавни ред и мир   претња   дисциплински поступак   Ненад Ђорђевић   кривично дело   Иван Поповић   М.С.   Ана Поповић   Александар Станојевић
@


 


[ Додај коментар ]