Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Полиција пронашла фалсификоване исправе код 96 миграната

rssBookmark and Share

Врање 29.08.2015. Блиц, Јужна Србија Инфо

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе саобраћајне полиције зауставили су два аутобуса са укупно 96 миграната са фалсификованим исправама.

Полиција пронашла фалсификоване исправе код 96 миграната

Ово је изјавио министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић.

Како је рекао, аутобус приватног превозника заустављен је јуче код наплатне станице "Наис" и том приликом утврђено је да се у њему налази 84 мигранта са фалсификованим исправама.

На контролном пункту Врање заустављен је аутобус приватног превозника који је превозио 61 мигранта, од којих је 12 миграната имало фалсификоване исправе, навео је Стефановић, а саопштио је МУП.

Мигранти су предати службеницима Одсека за странце, а аутобуси Одсеку за сузбијање привредног криминалитета у Нишу и у Врању.

Министар је казао да је полиција поднела кривичне пријаве против НН извршиоца и интензивно ради на расветљавању ових случајева.

"Ово је доказ да држава наставља одлучну борбу против кријумчарења миграната чиме показује да је добро организована и да се озбиљно и одговорно односи према овом проблему", истакао је Стефановић.

Министар је као потпуно нетачне одбацио тврдње о насељавању великог броја миграната у Републици Србији и наводи да је настављен тренд да, у року од 48 часова, приближно исти број миграната уђе и изађе из наше земље.

Стефановић је нагласио да се Република Србија, у складу са законом и по највишим светским стандардима стара о безбедности и обезбеђивању основних људских потреба, уз поштовање њихове слободе кретања и изражавања намере за тражење азила.

Министар је указао да се врши идентификација и регистрација свих лица која уђу на територију Републике Србије.


#   Врање   полиција   Небојша Стефановић   Наис   привредни криминал   мигранти   наплатна рампа   кривичне пријаве
@nesastefanovic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима