Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потресно! Ронилац који је нашао Мартина: Мислио сам да гледам лутку, а не тело дечака

rssBookmark and Share

Алексинац 27.04.2014. Курир

Претраживали смо метар по метар набујалог, мутног потока, а кад сам угледао ножицу која је вирила из тракторске гуме, понадао сам се да то није Мартин, већ лутка. Пришао сам и схватио да смо, нажалост, ипак нашли дечака!

Потресно! Ронилац који је нашао Мартина: Мислио сам да гледам лутку, а не тело дечака

Овако је Иван Огњановић (40), ронилац у ронилачком центру Жандармерије, описао тренутак кад је угледао тело једанаестомесечног Мартина, који се са сестром Машом Миленковић (3) у среду утопио у реци Турији у селу Банковац. Иван каже и да ће слику малишана у плавим панталоницама и црвеној јакници памтити до краја живота.

- Трудим се да трагедије породица не доживљавам лично, али кад су деца у питању, нико не може да остане без емоција. Нарочито зато што већина мојих колега има децу сличних година - каже Иван, који је 2003. године одликован Медаљом части јер је у близини Бранковог моста спасао полицајца и човека који је покушао да се убије.

Наш саговорник каже да су потрагу за телима почели у среду увече, али струја је била јака и опасност по чланове екипе превелика, па је после неколико сати потрага обустављена и настављена у четвртак ујутро, кад су нађена тела.


#   Алексинац   дете   тело   дављење   Турија   рониоци   Мартин Миленковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима