Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Страшно! Мајка утопљене деце променила исказ, ни речи о љубавнику

rssBookmark and Share

Алексинац 28.04.2014. Новости

Биљана Миленковић (27), мајка трогодишње Маше и једанаестомесечног Мартина, који су се утопили минуле среде у Туријској реци у Банковцу код Алексинца, поново је променила свој исказ о нечувеној трагедији.

Страшно! Мајка утопљене деце променила исказ, ни речи о љубавнику

Иако је, после хапшења, у полицији изјавила да су јој деца испала из руку у реку док је ишла код свог љубавника, на саслушању у Основном тужилаштву у Алексинцу је „избегла“ да помене свог интимног пријатеља.

У присуству адвоката, кога је ангажовала њена сестра, Биљана је рекла да је кобног дана кренула на кафу код комшије Саше Р., чија се кућа налази на левој обали. Наводно, Туријску реку је хтела да пређе баш на месту где је, по њеној процени, била најплића и најужа. Осумњичена мајка је потом поновила да је ћеркицу Машу, коју је до обале водила за руку, узела око појаса, и са бебом у наручју кренула да прегази Турију. Међутим, набујала река ју је оборила, деца су јој испала и вода их је однела.

- На предлог адвоката, наложено је психијатријско вештачење осумњичене мајке - каже наш извор близак истрази. - Биће саслушани и сведоци на околности њеног породичног живота.

Биљани Миленковић је судија за претходни поступак Основног суда у Алексинцу одредио притвор до 30 дана, због сумње да је починила тешко дело против опште сигурности, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Терети се да се није адекватно старала о својој деци у моменту трагедије.

Горан Миленковић, Биљанин супруг, казује да су се мучили да подигну децу, тако да није бирао посао да би зарадио док се она о њима старала.

-Када смо се узели, говорила је да ћемо да усвојимо децу ако не буде могла да рађа јер их је толико желела - прича Горан. - У алексиначкој болници је пет месеци одржавала трудноћу да би родила Машу. Чинило ми се да је брижна мајка, па не могу да верујем да су нам деца страдала због њене небриге.

БЕЗ СВЕДОКА

СЕМ Биљане Миленковић, није било других очевидаца трагедије у Банковцу, а у полицији су после извршеног увиђаја констатовали да је трагични дођађај у селу Банковац - несрећни случај.

Немарна мајка је најпре тврдила да је са децом била на обали реке и да се ћерка Маша, док је бацала каменчиће у реку, оклизнула и упала у воду. Потом је, наводно, Биљана ухватила Машу за одећу, али је изгубила равнотежу и упала у реку са бебом коју је држала у наручју, али јој је испала.

Коментара: 0


#   Алексинац   деца   Горан Миленковић   суд   Банковац   дављење   Турија   Биљана Миленковић   Мартин Миленковић   Маша Миленковић   љубавник   исказ
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима