Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Strašno! Majka utopljene dece promenila iskaz, ni reči o ljubavniku

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.04.2014. Novosti

Biljana Milenković (27), majka trogodišnje Maše i jedanaestomesečnog Martina, koji su se utopili minule srede u Turijskoj reci u Bankovcu kod Aleksinca, ponovo je promenila svoj iskaz o nečuvenoj tragediji.

Strašno! Majka utopljene dece promenila iskaz, ni reči o ljubavniku

Iako je, posle hapšenja, u policiji izjavila da su joj deca ispala iz ruku u reku dok je išla kod svog ljubavnika, na saslušanju u Osnovnom tužilaštvu u Aleksincu je „izbegla“ da pomene svog intimnog prijatelja.

U prisustvu advokata, koga je angažovala njena sestra, Biljana je rekla da je kobnog dana krenula na kafu kod komšije Saše R., čija se kuća nalazi na levoj obali. Navodno, Turijsku reku je htela da pređe baš na mestu gde je, po njenoj proceni, bila najplića i najuža. Osumnjičena majka je potom ponovila da je ćerkicu Mašu, koju je do obale vodila za ruku, uzela oko pojasa, i sa bebom u naručju krenula da pregazi Turiju. Međutim, nabujala reka ju je oborila, deca su joj ispala i voda ih je odnela.

- Na predlog advokata, naloženo je psihijatrijsko veštačenje osumnjičene majke - kaže naš izvor blizak istrazi. - Biće saslušani i svedoci na okolnosti njenog porodičnog života.

Biljani Milenković je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Aleksincu odredio pritvor do 30 dana, zbog sumnje da je počinila teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Tereti se da se nije adekvatno starala o svojoj deci u momentu tragedije.

Goran Milenković, Biljanin suprug, kazuje da su se mučili da podignu decu, tako da nije birao posao da bi zaradio dok se ona o njima starala.

-Kada smo se uzeli, govorila je da ćemo da usvojimo decu ako ne bude mogla da rađa jer ih je toliko želela - priča Goran. - U aleksinačkoj bolnici je pet meseci održavala trudnoću da bi rodila Mašu. Činilo mi se da je brižna majka, pa ne mogu da verujem da su nam deca stradala zbog njene nebrige.

BEZ SVEDOKA

SEM Biljane Milenković, nije bilo drugih očevidaca tragedije u Bankovcu, a u policiji su posle izvršenog uviđaja konstatovali da je tragični dođađaj u selu Bankovac - nesrećni slučaj.

Nemarna majka je najpre tvrdila da je sa decom bila na obali reke i da se ćerka Maša, dok je bacala kamenčiće u reku, okliznula i upala u vodu. Potom je, navodno, Biljana uhvatila Mašu za odeću, ali je izgubila ravnotežu i upala u reku sa bebom koju je držala u naručju, ali joj je ispala.

Komentara: 0


#   Aleksinac   deca   Goran Milenković   sud   Bankovac   davljenje   Turija   Biljana Milenković   Martin Milenković   Maša Milenković   ljubavnik   iskaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima