Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Sahranjena deca koja su se utopila, stricu od tuge prepuklo srce!

rssBookmark and Share

Aleksinac 27.04.2014. Kurir

Lelek do neba orio se juče u aleksinačkom selu Bankovac dok su na poslednji počinak ispraćani Maša (3) i njen brat Martin Milenković (1), dvoje mališana koji su se u sredu utopili u reci Turiji

Sahranjena deca koja su se utopila, stricu od tuge prepuklo srce!

Ali, kao da to nije bila dovoljna tragedija, neposredno pre sahrane u dom Milenkovića stigla je još jedna stravična vest: Živorad Marjanović, stric nastradale dece, umro je od tuge za nastradalom decom! Zaorili su se novi jauci, a njegovu suprugu, koja je pala kao pokošena, i još dve žene, kojima je pozlilo, morali su da zbrinu lekari Hitne pomoći!

Hiljadu sveća

Više od hiljadu sveća zapaljeno je kraj dva mala odra, a nepregledna kolona rođaka i meštana okolnih sela ispratila je na poslednji počinak brata i sestru. Među njima nije bilo njihove majke Biljane, koja je zadržana u pritvoru jer su deca stradala tako što su joj ispala iz ruku dok je prelazila reku kako bi stigla do ljubavnikove kuće. Očajni otac Goran nije mogao da zaustavi suze.

- Šta je ovo, ljudi, umreše mi deca, a sad i brat! Prepuklo čoveku srce od tuge! Pa kako i ne bi! Kako čovek da prežali ove anđele? - jaukao je Goran.

Nad grobom je lelekala i Biljanina majka Branka.
- Anđeli bakini, nek vas Gospod primi u raj - jecala je Branka.

Goranova majka Radmila nije mogla da se suzdrži a da ne osudi snaju.
- Jao, jao, unuke mi je upropastila. Dvoje zlatne dece je stradalo zbog njenog besa - naricala je Radmila.

Svi krive majku

Maša i Martin sahranjeni su u istom grobu. Na dva mala, bela sanduka stavljeni su njihova odeća, slatkiši i igračke. Meštani Bankovca ne pamte ovakvu tragediju.
- Neshvatljivo je da se Biljana usudila da s decom krene kroz bujicu samo da bi došla do ljubavnika - rekao je meštanin koji je bio na sahrani.

Ljubavnik ćuti
NEMAM ŠTA DA VAM KAŽEM

Novinar je pokušao je juče da razgovara sa Sašom R. (41), za koga je Biljana u policiji tvrdila da joj je ljubavnik i da je kod njega krenula kad su joj se podavila deca.
- Sve što sam imao da kažem ispričao sam u policiji. Ja sam invalid i zato vas molim da me ostavite na miru - rekao je Saša, koji je potpuno slep.


#   Aleksinac   deca   sahrana   smrt   Bankovac   davljenje   Turija   utapanje   Martin Milenković   Maša Milenković   Živorad Marijanović
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima