Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Суд у Алексинцу одлучио: Мајка утопљене бебе и трогодишње девојчице ослобођена кривице!

rssBookmark and Share

Алексинац 13.03.2015. Телеграф, Јужна Србија Инфо

Пошли смо у шетњу, дошли до реке када је Маша бацила каменчић у воду. Занела се и упала, скочила сам за њом да је спасем док ми је Мартин био у рукама па је вода и њега однела. Не осећам се кривом за оно што им се десило јер сам покушала да их спасим - каже Биљана Миленковић.

Фото Телеграф
Фото Телеграф

Основни суд у Алексинцу данас је огласио кривом за тешко дело против опште сигурности Биљану Миленковић (29), чије се двоје деце 24. априла прошле године утопило у реци Турији у алексиначком селу Банковац.

Међутим, несавесна мајка неће сносити одговорност за небригу о деци. Суд је, позивајући се на одредбу Кривичног законика која предвиђа да оптужени може да не буде кажњен уколико га последице дела погађају тако тешко да казна нема сврху, Биљану ослободио.

Она је на данашњем саслушању поновила да је учинила све да спаси трогодишњу Машу и једанаестомесечног Мартина.

Да сам знала шта ће се десити не бих их ни извела из куће. Пошли смо у шетњу, дошли до реке када је Маша бацила каменчић у воду. Занела се и упала, скочила сам за њом да је спасем док ми је Мартин био у рукама па је вода и њега однела. Деца су душу испустила пред мојим очима, то ми је најтежа казна. Не осећам се кривом за оно што им се десило јер сам покушала да их спасим – казала је мајка страдалих малишана.

Њен бранилац је затражио да Биљана буде ослобођена кривице истичући да је у питању несрећан случај. Тужилаштво је у оптужном предлогу за Биљану тражило годину дана затвора, али је током данашњег главног претреса затражено само да буде оглашена кривом а да суд одлучи о казни.


#   Алексинац   деца   суд   река   Банковац   Турија   Биљана Миленковић   утопљеник   ослобођење     Основни суд
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима