Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пожари подметнути, пиромани похапшени

rssBookmark and Share

Врање 28.05.2014. Бета

Три пожара избила за 45 минута у Врању. Два намерно подметнута, док се узрок једног још утврђује, тврди полиција

Пожари подметнути, пиромани похапшени

У полицијском саопштењу се наводи да је у 2.50 после поноћи избио пожар у баракама које су власништво Јавног предузећа "Комрад", а које су дате под закуп тројици приватних лица у ограђеном простору на пијаци "Текија", који се проширио на још три бараке у приватном власништву на којима је причињена мања материјална штета.

Пожар је на пијаци захватио 60 квадрата простора, узрок пожара се утврђује, при чему постоји сумња да је у питању спој на електроинсталацијама.

У 3.20 избио је пожар на ауто-дрому луна-парка "Гага" који се налази у Спортском центру у Врању, у коме је изгорело пет аутомобила са аутодрома, четири аутомобила је оштећено, а ватра је захватила и трамболину, као и цираду којом је прекривен ауто-дром.

Полиција је саопштила да је утврђено да је овај пожар намерно изазван, као и да је по овлашћењу заменика тужиоца Основног јавног тужилаштва у Врању осумњиченима за подметање пожара С. Ц. (28) и И. Н. (26) из Врања донето решење о задржавању до 48 сати због основа сумње да су извршили кривично дело изазивање опште опасности.

У 3.35 после поноћи почео је да гори и импровизовани летњиковац у Улици Пролетерских бригада за који се такође сумња да је намерно изазван.

Импровизовани летњиковац, мању бараку од трске, направили су сами станари стамбеног блока у Пролетерских бригада и у њој није било ничега осим дрвеног стола и клупа за седење.

Полиција у Врању је саопштила да се, с обзиром да није дошло до угрожавања људи и имовине, дежурни заменик Основног јавног тужилаштва у Врању изјаснио да поводом тог случаја нема елемената кривичног дела.


#   Врање   хапшење   пожар   ватрогасци   пиромани   материјална штета   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима