Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Паника: Пожар на три локације у граду

rssBookmark and Share

Врање 27.05.2014. Бета

У ноћи између понедељка и уторка, на три различите локације у Врању избили су пожари за које се још утврђује да ли су подметнути. У пожарима је изгорело пет барака на градској пијаци, део луна парка који је смештен у Спортском центру у Врању, као и барака од трске у улици Пролетерских бригада

Паника: Пожар на три локације у граду

Директор Јавног предузећа "Комрад" Дејан Илић изјавио је да је на градској пијаци "Текија" пожар избио јутрос око 3 часа у једној бараци, одакле се врло брзо проширио на још четири бараке које се налазе у низу једна до друге.

"У пожару су потпуно уништене три бараке, док је на две страдала кровна конструкција. Те је бараке "Комрад" дао у закуп приватним лицима која су у њима држала и продавала углавном текстилне производе. Још се не зна узрок избијања пожара, нагађања су различита али је најбоље да људи који раде тај посао дају коначан суд", казао је Илић. Илић је навео да је чувар пијаце, који је био на дежурству у тренутку избијања пожара, био 200 метара удаљен од места где је пожар избио, на простору где се налази млечна пијаца, као и да је одмах позвао ватрогасце али да се пожар брзо ширио.

"До сада се никада на пијаци није десило овако нешто, али смо имали проблем са паљевином 18 контејнера за смеће на шест локација у граду што се десило у ноћи 17. маја, од којих је 11 потпуно изгорело док је седам трајно оштећено. Тај случај је процесуиран, поднета је кривична пријава против непознатог лица, али још није утврђено како је дошло до пожара", казао је Илић.

У најновијој серији пожара у Врању, у ноћи између понедељка и уторка, осим барака на градској пијаци горела је и барака од трске, испред блока зграда у улици Пролетерских бригада у Врању. Ту бараку, смештену преко пута касарне "1.300 каплара", направили су сами станари као заклон од летњих врућина и у њој се осим дрвених клупа за седење, није налазило ништа друго.

У раним јутарњим сатима 27. маја, избио је пожар и у делу луна парка за вожњу електричних аутомобила у Спортском центру у Врању, где је причињена знатна материјална штета. Полиција се поводом тих догађаја још није оглашавала.


#   Врање   полиција   пожар   ватрогасци   кривична пријава   материјална штета
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима