Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Panika: Požar na tri lokacije u gradu

rssBookmark and Share

Vranje 27.05.2014. Beta

U noći između ponedeljka i utorka, na tri različite lokacije u Vranju izbili su požari za koje se još utvrđuje da li su podmetnuti. U požarima je izgorelo pet baraka na gradskoj pijaci, deo luna parka koji je smešten u Sportskom centru u Vranju, kao i baraka od trske u ulici Proleterskih brigada

Panika: Požar na tri lokacije u gradu

Direktor Javnog preduzeća "Komrad" Dejan Ilić izjavio je da je na gradskoj pijaci "Tekija" požar izbio jutros oko 3 časa u jednoj baraci, odakle se vrlo brzo proširio na još četiri barake koje se nalaze u nizu jedna do druge.

"U požaru su potpuno uništene tri barake, dok je na dve stradala krovna konstrukcija. Te je barake "Komrad" dao u zakup privatnim licima koja su u njima držala i prodavala uglavnom tekstilne proizvode. Još se ne zna uzrok izbijanja požara, nagađanja su različita ali je najbolje da ljudi koji rade taj posao daju konačan sud", kazao je Ilić. Ilić je naveo da je čuvar pijace, koji je bio na dežurstvu u trenutku izbijanja požara, bio 200 metara udaljen od mesta gde je požar izbio, na prostoru gde se nalazi mlečna pijaca, kao i da je odmah pozvao vatrogasce ali da se požar brzo širio.

"Do sada se nikada na pijaci nije desilo ovako nešto, ali smo imali problem sa paljevinom 18 kontejnera za smeće na šest lokacija u gradu što se desilo u noći 17. maja, od kojih je 11 potpuno izgorelo dok je sedam trajno oštećeno. Taj slučaj je procesuiran, podneta je krivična prijava protiv nepoznatog lica, ali još nije utvrđeno kako je došlo do požara", kazao je Ilić.

U najnovijoj seriji požara u Vranju, u noći između ponedeljka i utorka, osim baraka na gradskoj pijaci gorela je i baraka od trske, ispred bloka zgrada u ulici Proleterskih brigada u Vranju. Tu baraku, smeštenu preko puta kasarne "1.300 kaplara", napravili su sami stanari kao zaklon od letnjih vrućina i u njoj se osim drvenih klupa za sedenje, nije nalazilo ništa drugo.

U ranim jutarnjim satima 27. maja, izbio je požar i u delu luna parka za vožnju električnih automobila u Sportskom centru u Vranju, gde je pričinjena znatna materijalna šteta. Policija se povodom tih događaja još nije oglašavala.


#   Vranje   policija   požar   vatrogasci   krivična prijava   materijalna šteta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima