Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Правоснажна пресуда: Горан Џонић упућен на издржавње доживотне робије због убиства трочлане породице Ђокић

rssBookmark and Share

Алексинац 28.02.2024. З. Стојнић, Јужна Србија Инфо

Пензионисани ватрогасац Горан Џонић (59) из алексиначког села Моравац ступио је на издржавање доживотне робије у Казнено-поправном заводу у Пожаревцу након што је правноснажно осуђен због убиства трочлане породице Ђокић из Алексинца.

Правоснажна пресуда: Горан Џонић упућен на издржавње доживотне робије због убиства трочлане породице Ђокић

Одлуком Апелационог суда у Нишу, Џонић је коначно осуђен због злочина који је потресао локалну заједницу. У ноћи између 26. и 27. септембра 2021. године, из користољубља је одузео животе брата од тетке Горана Ђокића (57), његове супруге Гордане (56) и њихове двадесетпетогодишње ћерке Лидије.

"Најтежа казна предвиђена Кривичним закоником изречена је Горану Џонићу због овог гнусног злочина", потврдио је Основни суд у Нишу, надлежан за извршавање кривичних санкција. Џонић је упућен на издржавање казне 14. фебруара из притворске јединице Казнено-поправног завода у Нишу у Забелу, где ће издржавати казну доживотног затвора.

Ова трагична прича оставља тешке последице на заједницу, а осуда Џонића на доживотни затвор представља правду за породицу Ђокић и шокирани град Алексинац.

 

 


#   Алексинац   убиство   затвор   апелациони суд   Ђокић породица   Горан Џонић   Забела затвор Пожаревац
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима