Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pravosnažna presuda: Goran Džonić upućen na izdržavnje doživotne robije zbog ubistva tročlane porodice Đokić

rssBookmark and Share

Aleksinac 28.02.2024. Z. Stojnić, Južna Srbija Info

Penzionisani vatrogasac Goran Džonić (59) iz aleksinačkog sela Moravac stupio je na izdržavanje doživotne robije u Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu nakon što je pravnosnažno osuđen zbog ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

Pravosnažna presuda: Goran Džonić upućen na izdržavnje doživotne robije zbog ubistva tročlane porodice Đokić

Odlukom Apelacionog suda u Nišu, Džonić je konačno osuđen zbog zločina koji je potresao lokalnu zajednicu. U noći između 26. i 27. septembra 2021. godine, iz koristoljublja je oduzeo živote brata od tetke Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i njihove dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije.

"Najteža kazna predviđena Krivičnim zakonikom izrečena je Goranu Džoniću zbog ovog gnusnog zločina", potvrdio je Osnovni sud u Nišu, nadležan za izvršavanje krivičnih sankcija. Džonić je upućen na izdržavanje kazne 14. februara iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda u Nišu u Zabelu, gde će izdržavati kaznu doživotnog zatvora.

Ova tragična priča ostavlja teške posledice na zajednicu, a osuda Džonića na doživotni zatvor predstavlja pravdu za porodicu Đokić i šokirani grad Aleksinac.

 

 


#   Aleksinac   ubistvo   zatvor   apelacioni sud   Đokić porodica   Goran Džonić   Zabela zatvor Požarevac
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima