Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прешево: 32 килограма марихуане у непријављеном компресору

rssBookmark and Share

Прешево 09.12.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 29. новембра 2022. године на граничном прелазу Прешево спречили покушај кријумчарења непуних 32 килограма марихуане скривених у једном непријављеном компресору за ваздух.

Прешево: 32 килограма марихуане у непријављеном компресору

Дрога је откривена на улазу у Србију, када су цариници за детаљан преглед на мобилном скенеру издвојили камион страних регистарских ознака. 

Камионом је управљао страни држављанин који се из Грчке упутио ка Немачкој превозећи пријављене маслине, картонску амбалажу и делове за камион. 

Цариници су одлучили да тај камион детаљно прегледају на скенеру, што се показало као добра одлука, јер је тај снимак открио да се у товару налази нешто сумњиво. 

Одмах по отварању товарног дела камиона било је јасно да се у њему налази и непријављена роба, јер се већ на први поглед видео велики компресор који се користи у радионицама, који притом није био пријављен у приложеној документацији. 

Демонтажом поменутог компресора за вазух, чија је унутрашњост велика, потврђено је да је он у потпуности испуњен пакетима марихуане тешким чак 31,65 кг.

Откривена дрога, компресор, камион и возач предати су полицији у даљу надлежност.


#   Прешево   марихуана   царина   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима