Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Марихуана у пртљажнику шлепаног аутомобила

rssBookmark and Share

Прешево 30.01.2022. Јужна Србија Инфо

Цариници су у сарадњи са полицијом 24. јануара 2022. године на прелазу Прешево спречили покушај да у земљу уђе готово килограм семена марихуане сакривених у аутомобилу превоженом на приколици.

Марихуана у пртљажнику шлепаног аутомобила

Покушај кријумчарења семена дроге откривен је када је на ред за контролу на улазу у Србију пристигао ''туарег'' румунских регистарских ознака са приколицом на којој је био шлепан други аутомобил.

Возилом је управљао 38-годишњи држављанин Румуније који је, као и његов сапутник, цариницима рекао да нема ништа да пријави.

Међутим, током детаљне контроле која је уследила, прегледано је све – укључујући и аутомобил који се налазио на приколици.

Управо је испод резервног точка тог аутомобила, за који се као власник пријавио сувозач, пронађена једна  пластична провидна кеса у којој се налазила биљна материја карактеристичног мириса – марихуана.

Даљим претресом, у сарадњи са екипом за увиђаје полицијске станице Прешево, у пртљажнику је испод поклопца за алат пронађена и једна папирна кеса оргиналног паковања у којој се налазила биљна материја тамно зелене боје за коју се сумња да се ради о семену биљке канабис, за коју се као власник изјаснио возач. 

Мерењем на електронској ваги установљено је да је тежина кесе са биљном материјом - 40 грама, док је укупна тежина семена те биљке била 791 грам.


#   Прешево   марихуана   царина   Гранични прелаз
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима