Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Marihuana u prtljažniku šlepanog automobila

rssBookmark and Share

Preševo 30.01.2022. Južna Srbija Info

Carinici su u saradnji sa policijom 24. januara 2022. godine na prelazu Preševo sprečili pokušaj da u zemlju uđe gotovo kilogram semena marihuane sakrivenih u automobilu prevoženom na prikolici.

Marihuana u prtljažniku šlepanog automobila

Pokušaj krijumčarenja semena droge otkriven je kada je na red za kontrolu na ulazu u Srbiju pristigao ''tuareg'' rumunskih registarskih oznaka sa prikolicom na kojoj je bio šlepan drugi automobil.

Vozilom je upravljao 38-godišnji državljanin Rumunije koji je, kao i njegov saputnik, carinicima rekao da nema ništa da prijavi.

Međutim, tokom detaljne kontrole koja je usledila, pregledano je sve – uključujući i automobil koji se nalazio na prikolici.

Upravo je ispod rezervnog točka tog automobila, za koji se kao vlasnik prijavio suvozač, pronađena jedna  plastična providna kesa u kojoj se nalazila biljna materija karakterističnog mirisa – marihuana.

Daljim pretresom, u saradnji sa ekipom za uviđaje policijske stanice Preševo, u prtljažniku je ispod poklopca za alat pronađena i jedna papirna kesa orginalnog pakovanja u kojoj se nalazila biljna materija tamno zelene boje za koju se sumnja da se radi o semenu biljke kanabis, za koju se kao vlasnik izjasnio vozač. 

Merenjem na elektronskoj vagi ustanovljeno je da je težina kese sa biljnom materijom - 40 grama, dok je ukupna težina semena te biljke bila 791 gram.


#   Preševo   marihuana   carina   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima