Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U istom danu na Preševu sprečena dva pokušaja krijumčarenja sa više od 20 kilograma droge

rssBookmark and Share

Preševo 17.09.2018. Južna Srbija Info

Carinici su 16. septembra 2018. godine u saradnji sa graničnom policijom, na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, otkrili i sprečili dva pokušaja krijumčarenja narkotika, tako da je ukupno zaplenjeno preko 20 kilograma droge, od čega najviše marihuane preko 19 kilograma i nešto više od 1 kilograma heroina.

U istom danu na Preševu sprečena dva pokušaja krijumčarenja sa više od 20 kilograma droge

Prvi slučaj je otkriven tokom popodnevnih sati kada je carinik za detaljnu kontrolu izdvojio ''mercedes A klase'' albanskih registarskih oznaka koji je na prelaz pristigao iz Makedonije.

Automobilom je upravljao albanski državljanin koji je cariniku rekao da nema ništa da prijavi.

U saradnji sa policijskim službenicima, carinik koji je posumnjao da se u automobilu ipak nešto krije, uspeo je ubrzo da potvrdi svoje sumnje. Naime, u zadnjim bočnim "krilima" između tapacirunga i duplog spoljnjeg lima zadnjih "krila" pronašao je 26 paketa (15.64 kg) marihuane. U šupljinama vozila, koje su specijalno napravljene za potrebe krijumčarenja, otkriveno je i 2 paketa (1.068 grama) heroina.

Nedugo nakon što je otkriven ovaj pokušaj šverca droge, na prelaz je oko 21 čas pristigao i 34-godišnji državljanin BiH u pežou slovenačkih registarskih oznaka. Ovaj krijumčar, za razliku od prethodnog, nije ni pokušao da kamuflira narkotike koje prevozi. Pa su tako tri paketa marihuane, ukupne težine 3.948 grama, otkriveni ispod vozačevog i suvozačevog sedišta, kao i u prtljažniku.

2I ovaj automobil je kao i prethodni detaljno pregledan i na carinskom skeneru kako bi se isključila bilo kakva mogućnost da u njima ima još skrivenih opijata. 

Komentara: 0


#   Preševo   marihuana   heroin   carina   krijumčarenje   Granični prelaz
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima