Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Претње малолетнику из Ниша преко Фејсбука: Освета ти следи, убићемо те сигурно

rssBookmark and Share

30.03.2014. Б92

Малолетног С.Т. из Ниша, који је преко Фејсбука претио смрћу Крстану В. из Каћа, нишка полиција привела је само дан након што је случај пријављен полицији.

Претње малолетнику из Ниша преко Фејсбука: Освета ти следи, убићемо те сигурно

Крстан В. дечак, који је пре две године у самоодбрани избо ножем двојицу младића, који су га месецима пре тога малтретирали, недавно је примио претеће поруке.

"Не вреди ти ни петиција, ни сви ти који те бране, ништа ти неће помоћи! Освета ти следи, убићемо те сигурно", писало је у поруци, за коју је убрзо утврђено да ју је написао С. Т. из Ниша.

"С обзиром на то да је малолетник, против С. Т. биће поднета кривична пријава за угрожавање сигурности ", каже Наташа Пошмуга из ПУ Ниш.

С обзиром на то да је судски процес пред новосадским судом још у току, Крстанова мајка није желела да даје изјаве. Она каже да је цела породица
преплашена због претећих порука Крстану. Највише страхују за Крстанову сестру близнакињу и 12 стогодишњег брата. Нико од њих у школу не одлази, без пратње родитеља или другова из школе.

У инциденту који се десио у новембру 2012. године, у холу Машинске школе у Новом Саду, тада петнаестогодишњи Крстан В. ножем је избо двојицу старијих младића, Милана Ш. из Раковца и Бранимира С. из Теслића, који су га месецима малтретирали. Тужилаштво је против Крстана В. поднело оптужницу за покушај тешког убиства, при чему је остало до краја судског процеса.

Судско веће оценило је у образложењу да је то било прекорачење нужне самоодбране. Крстан В. осуђен је у октобру прошле године на шест месеци до две године условно у Вишем суду у Новом Саду. Одлуком суда, он је под надзором родитеља и социјалних радника, а на сваких шест месеци биће разматрано његово понашање, уз могућност ослобађајуће пресуде након пола године.


#   малолетник   претње   Фејсбук   кривична пријава   ПУ Ниш
@facebook @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима