Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Приштина, ослобођени младићи из Ниша који су купили амблеме "ОВК"

rssBookmark and Share

Ниш 28.02.2022. АНДРИЈА ИГИЋ, РТС

Тужилаштво у Приштини ослободило је тројицу српских младића ухапшених синоћ у том граду, осумњичених за кривична дела тероризма, пошто је један од њих, у продавници купио амблеме "ОВК", преноси РТС.

РТС Screenshot
РТС Screenshot

Ухапшени младићи Д. Д, Д. Д. и В. Ј. из Ниша, ослобођени су по одлуци тужиоца, након што су данас саслушани у полицији, изјавиле је РТС-у адвокатица Јована Филиповић, бранилац једног од осумњичених младића. Додала је да су три младића на путу кући.

Њима је синоћ по хапшењу одређен протвор од 48 сати.

Са ухапшеним српским младићима била су и два Албанца из Приштине и Гњилана, који су такође у притвору.

Д. Д. је у продавници војне опреме у Приштини, у близини команде Кфора, купио пет амблема "ОВК".

Његов бранилац адвокатица Јована Филиповић, објаснила је раније данас да је Д. Д. власник продавнице војне опреме у Нишу и колекционар војних амблема.

"Ухапшени српски младићи дошли су на Косово и Метохију јуче на Задушнице. Ухапшени су без икаквог правног образложења. Овде нема кривичног дела. Они су само купили амблеме који немају никакве везе са некаквим терористичким нападима за које се терете у овом тренутку ", рекла је Филиповићева.

Бранилац В. Ј. адвокат Негован Шарановић изјавио је да се његовом брањенику импутирала припремање терористичког дела, односно кривичног дела против уставног поретка.

"Безазлена ситуација је доведена до озбиљне, имајући у воду прилике у окружењу, односно ратна дешавања Украјине и Русије. Ради се о простој куповини амблема, ради попуњавања приватне колекције", рекао је Шарановић.

Медији на албанском навели су раније данас да су неки од ухапшених Срба повезани са полицијом у централној Србији и да су у замену за новац Албанцима обезбеђивали српско држављанство.


#   Ниш   Приштина   ОВК   младић   амблем
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима