Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Priština, oslobođeni mladići iz Niša koji su kupili ambleme "OVK"

rssBookmark and Share

Niš 28.02.2022. ANDRIJA IGIĆ, RTS

Tužilaštvo u Prištini oslobodilo je trojicu srpskih mladića uhapšenih sinoć u tom gradu, osumnjičenih za krivična dela terorizma, pošto je jedan od njih, u prodavnici kupio ambleme "OVK", prenosi RTS.

RTS Screenshot
RTS Screenshot

Uhapšeni mladići D. D, D. D. i V. J. iz Niša, oslobođeni su po odluci tužioca, nakon što su danas saslušani u policiji, izjavile je RTS-u advokatica Jovana Filipović, branilac jednog od osumnjičenih mladića. Dodala je da su tri mladića na putu kući.

Njima je sinoć po hapšenju određen protvor od 48 sati.

Sa uhapšenim srpskim mladićima bila su i dva Albanca iz Prištine i Gnjilana, koji su takođe u pritvoru.

D. D. je u prodavnici vojne opreme u Prištini, u blizini komande Kfora, kupio pet amblema "OVK".

Njegov branilac advokatica Jovana Filipović, objasnila je ranije danas da je D. D. vlasnik prodavnice vojne opreme u Nišu i kolekcionar vojnih amblema.

"Uhapšeni srpski mladići došli su na Kosovo i Metohiju juče na Zadušnice. Uhapšeni su bez ikakvog pravnog obrazloženja. Ovde nema krivičnog dela. Oni su samo kupili ambleme koji nemaju nikakve veze sa nekakvim terorističkim napadima za koje se terete u ovom trenutku ", rekla je Filipovićeva.

Branilac V. J. advokat Negovan Šaranović izjavio je da se njegovom branjeniku imputirala pripremanje terorističkog dela, odnosno krivičnog dela protiv ustavnog poretka.

"Bezazlena situacija je dovedena do ozbiljne, imajući u vodu prilike u okruženju, odnosno ratna dešavanja Ukrajine i Rusije. Radi se o prostoj kupovini amblema, radi popunjavanja privatne kolekcije", rekao je Šaranović.

Mediji na albanskom naveli su ranije danas da su neki od uhapšenih Srba povezani sa policijom u centralnoj Srbiji i da su u zamenu za novac Albancima obezbeđivali srpsko državljanstvo.


#   Niš   Priština   OVK   mladić   amblem
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima