Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Притворена председница Вишег суда у Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 20.10.2023. Ј.Т. ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, РТС, ТАНЈУГ

Јавно тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је председница Вишег суда у Нишу Д. Ж. ухапшена због сумње да је потписала решење за условни отпуст и за то добила ваучер за боравак у хотелу на Златибору.

Фото: Јужна Србија
Фото: Јужна Србија

Д. Ж. је ухапшена по налогу Јавног тужилаштва за организовани криминал, а у сарадњи са БИА и СБПОК, због сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја.

Како је саопштило Тужилаштво, сумња се да је она у периоду од фебруара до августа искористила свој службени положај председнице суда, тако што је по претходном обећању и у договору са осуђеним Р. М., као председница ванрасправног већа Вишег суда у Нишу донела и потписала решење којим се усваја молба за пуштање на условни отпуст осуђеног Р. М.

За ту службену радњу она је, како се сумња, примила ваучер за боравак у хотелу на Златибору чиме је прибавила себи и члановима своје породице имовинску корист, јер је искористила тај ваучер од седам дана са породицом, стоји у саопштењу Тужилаштва.

Како је саопштио МУП, вредност ваучера који је Д.Ж. (1968) искористила износи 112.700 динара.

Постоје основи сумње, да је ваучер за боравак у хотелу уплатило привредно друштво чији је власник син осуђеног Р. М., Б. М., док је осуђени Р. М. бивши директор и одговорно лице.

Наиме, осумњичена је искористила свој службени положај и предмет, за који је најпре био задужен један судија тог суда, пресигнирала и задужила да поступа на другог судију истог дана и на трећег судију који годишњим распоредом послова није био распоређен да поступа у тим предметима, а све у циљу убрзавања поступања и доношења позитивне одлуке о пуштању на условни отпуст.

Осумњичена Д. Ж. је по претходном договору и обећању са осуђеним Р. М. поступила и усвојила молбу, наводи Тужилаштво.

Високи савет судства је данас одржао седницу и донео одлуку о укидању имунитета Д. Ж., односно одобрио њено лишење слободе.

Осумњичена ће у року од 48 сати бити саслушана у Тужилаштву.


#   Ниш   хапшење   председник   виши суд   Д.Ж.
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима